· 

Lange en gezonde krullen

Afgelopen zomer zag ik overal meisjes met  een dikke, lange bos krullen. Ik keek mijn ogen uit. Ik dacht bij mezelf ‘Hoe is dit mogelijk?’ en werd er heel nieuwsgierig naar. Het leek alsof mijn haar heel lang nodig had om een beetje te groeien.

Na wat onderzoek gedaan te hebben, ben ik erachter gekomen dat het dragen van een protective hairstyle een grote rol speelt. Ook is het CG-method erg belangrijk voor de verzorging van krullend haar. Verder doet genoeg water drinken en gezond eten wonderen voor het haar en de huid.

 

Curly Girl Method

Het gaat hier vooral om het gebruik van de juiste producten. Producten zonder sulfaten en zonder parabenen.

De meeste shampoos bevatten sulfaten, volgens de cg-method is een conditioner voldoende om je haar mee schoon te krijgen. Door je hoofdhuid te masseren met conditioner zal het vuil loslaten en makkelijk weggespoeld kunnen worden. Het haar mag alleen uitgekamd worden als er conditioner in het haar is. Uitspoelen van het haar mag alleen met koud water. De producten die je erna gebruikt mogen geen siliconen bevatten. Deze methode zorgt voor gezond en sterk haar.

 

 Protective Hairstyles?!

Ja het woord protective hairstyle bleef bij mij hangen. Protective hairstyles zijn dus haarstijlen waarbij het haar niet bloot gesteld wordt het weer, het haar is opgeborgen. Dit is belangrijk om gespleten haarpunten te voorkomen en om haarbreuk te verminderen en aan te gaan. Omdat de haarpunten het oudste zijn, zijn deze juist het kwetsbaarst.

Er zijn een heleboel protective hairstyles, maar de meest voorkomende zijn:

 

·      Het dragen van een pruik

Het haar wordt onder de pruik gevlochten en weggestopt, een van de grootste voordelen van het dragen van een pruik is bescherming tegen UV stralen. Ook de warmte kan het haar beschadigen.

·      Losse vlechten (boxbraids)

Dit wordt met extensions gedaan. Het haar wordt in blokjes verdeeld en vanaf de hoofdhuid wordt er naar beneden gevlochten. Het haar is hierbij helemaal weggestopt. Een groot voordeel is dat dit haarstijl minimaal een maand mee kan.

·      Invlechten (cornrows)

Dit zijn vlechten op het hoofdhuid. Het kan met of zonder extensions. Gedaan worden Meestal wordt het met extensions gedaan, omdat dat er mooier uitziet en langer mee kan gaan. Cornrows zijn nu heel hip en wordt meestal gedragen omdat het zo mooi is.

 

Het is dus heel belangrijk om de juiste producten te gebruiken en je haar van tijd tot tijd weg te stoppen. Ik wil lange en gezonde krullen dus ik ga dit zeker doen en jij?